不是不理你 I’m Not Ignoring You

有時候真的不是我太難搞、對別人愛理不理,只是一天之中實在有太多事情需要我的專注力,所以如果我看起來沒有在專心聽你說話,或不回你的訊息,我只是正好在忙,或是單純真的不想理你。

圖/英語島雜誌

I’m not ignoring you. I’m just too nice to tell you that you’re annoying.

我不是不理你,只是人太好,不忍心跟你說你很煩。

I’m not ignoring you. I’m just imagining what it would be like if you were not here bothering me.

我不是不理你,只是在想像如果你不在這裡煩我的話會是什麼樣子。

圖/英語島雜誌

I’m not ignoring you. I’m practicing “selective listening.”

我不是不理你,只是正在練習「選擇性聆聽」。

圖/英語島雜誌

I’m not ignoring you. I’m just waiting for you to get to the part where I’m supposed to care.

我不是不理你,只是在等你講到我應該在乎的部分。

圖/英語島雜誌

I’m not ignoring you. I just really like this song.

我不是不理你,只是真的很喜歡這首歌。

圖/英語島雜誌

I’m not ignoring you. My ears just automatically shut off to protect my brain from stupidity.

我不是不理你,只是我的耳朵會自動關閉來保護我的大腦不受愚蠢影響。

編輯/ 詹益昀 圖/倪子濟

本圖、文經《英語島雜誌》授權刊登。


延伸閱讀

心裡默念三次:「I LOVE MY JOB!」

Dear Summer不要再炫耀了 我們都知道你很性感

為什麼我不跟前任當朋友? To All of My Exes